Pettu-Eerikin leipomo

Leipomomme – Ruisleipä, kakkoleipä ja mallaslimppu

Leipomomme on toiminut perustamisestamme lähtien. Aluksi tuotteitamme olivat arinaruisleipä ja kakko (vehnään). Sittemmin kakkoon on lisätty ohraa tai kauraa ja mukaan on tullut myös herkullinen mallaslimppu.

Kaikki leipämme leivotaan käsin puulämmitteisessä arinauunissa. Leipämme ovat perinteisiä, vanhalle paikalliselle leivontatavalle tyypillisiä ja mikä tärkeintä, erittäin maukkaita.

Leivomme joka torstai. Leipäämme voi ostaa suoraan myymälästämme tai Korpelan Kankaanpään myymälästä.
Myymme myös pakastettuja tuotteitamme muina viikonpäivinä saatavuuden mukaan.

Perinteiset leipämme

Ruisleipä (2,5 € / kpl)

  • Vesi
  • Ruisjauho 
    (viljelemme
    itse viljan)
  • Suola

Arinaruisleipämme nostetaan vanhalla taikinajuurella. Juuri tuotiin 1990-luvun alussa Neuvostoliitosta. Venäläisen tumman leivän juuri elää tänä päivänä taikina-astiassamme, joista se herätetään joka keskiviikkona eloon torstain leivontaa varten.

Täysrukiisen ruisleivän maku on vertaansa vailla. Perinteinen reikäleipä on parhaimmillaan tuoreeltaan tai maun mukaan halkaisun jälkeen päivän pöydällä kuivattuna.

Ruisleipä


Ohrakakko (2,5 € / kpl)

  • Vesi
  • Laktoositon maito
  • Ohrajauho
  • Vehnäjauho
  • Suola
  • Hiiva

Ohrakakko ja kaurakakko

Ohrakakko on leivistämme suosituin. Ohra tuo leipään pienen, mutta huomattavan maukkaan vivahteen.

Parhaimmillaan ohrakakko on leivontapäivänä tai pakastimesta uunissa lämmitettynä. Talon poikien mielestä leivän saa tuoretta vastaavaksi uuniin laittamalla ja lämmittämällä, kunnes uuni on 100 asteinen.

Kaurakakko (2,5 € / kpl)

  • Vesi
  • Vehnäjauho
  • Kaurahiutale
  • Suola
  • Hiiva

Kaurakakko on ohrakakon vähemmän leivottu sisartuote. Maut ovat samankaltaisia. Kaurakakko on täysin maidoton, joten se soveltuu useammalle herkkusuulle.


Mallaslimppu  (5 € / kpl)

  • Hyla piimä
  • Ruisjauho
  • Vehnäjauho
  • Tuoppikalja-mallasuute
  • Kaljamallas
  • Rusinat
  • Suola
  • Hiiva
  • Siirappi

Mallaslimppu leivotaan talon emännän omalla reseptillä. Leipä on kookas ja muhkea. Maku on makea ja hieman saaristolaisleivän tyylinen. Sopii erityisesti kahvileiväksi.

Mallaslimppu on parhaimmillaan noin kaksi päivää leivonnan jälkeen.

Mallaslimppu