Leipomomme – Ruisleipä, kakkoleipä ja mallaslimppu
Leipomomme on toiminut perustamisestamme lähtien. Aluksi tuotteitamme olivat arinaruisleipä ja kakko (vehnään). Sittemmin kakkoon on lisätty ohraa tai kauraa ja mukaan on tullut myös herkullinen mallaslimppu.
Kaikki leipämme leivotaan käsin puulämmitteisessä arinauunissa. Leipämme ovat perinteisiä, vanhalle paikalliselle leivontatavalle tyypillisiä ja mikä tärkeintä, erittäin maukkaita.
Leivomme tuoretta leipää tilausten perusteella. Myymme pakastettuja tuotteitamme saatavuuden mukaan.
Perinteiset leipämme
Ruisleipä (2,5 € / kpl)
- Vesi
- Ruisjauho
(viljelemme
itse viljan) - Suola
Arinaruisleipämme nostetaan vanhalla taikinajuurella. Juuri tuotiin 1990-luvun alussa Neuvostoliitosta. Venäläisen tumman leivän juuri elää tänä päivänä taikina-astiassamme, joista se herätetään joka keskiviikkona eloon torstain leivontaa varten.
Täysrukiisen ruisleivän maku on vertaansa vailla. Perinteinen reikäleipä on parhaimmillaan tuoreeltaan tai maun mukaan halkaisun jälkeen päivän pöydällä kuivattuna.
Ohrakakko (2,5 € / kpl)
- Vesi
- Laktoositon maito
- Ohrajauho
- Vehnäjauho
- Suola
- Hiiva
Ohrakakko on leivistämme suosituin. Ohra tuo leipään pienen, mutta huomattavan maukkaan vivahteen.
Parhaimmillaan ohrakakko on leivontapäivänä tai pakastimesta uunissa lämmitettynä. Talon poikien mielestä leivän saa tuoretta vastaavaksi uuniin laittamalla ja lämmittämällä, kunnes uuni on 100 asteinen.
Kaurakakko (2,5 € / kpl)
- Vesi
- Vehnäjauho
- Kaurahiutale
- Suola
- Hiiva
Kaurakakko on ohrakakon vähemmän leivottu sisartuote. Maut ovat samankaltaisia. Kaurakakko on täysin maidoton, joten se soveltuu useammalle herkkusuulle.
Mallaslimppu (5 € / kpl)
- Hyla piimä
- Ruisjauho
- Vehnäjauho
- Tuoppikalja-mallasuute
- Kaljamallas
- Rusinat
- Suola
- Hiiva
- Siirappi
Mallaslimppu leivotaan talon emännän omalla reseptillä. Leipä on kookas ja muhkea. Maku on makea ja hieman saaristolaisleivän tyylinen. Sopii erityisesti kahvileiväksi.
Mallaslimppu on parhaimmillaan noin kaksi päivää leivonnan jälkeen.