Antiikkiliike on ollut erottamaton osa Pettu-Eerikkiä alusta alkaen. Ravintolamme sisustus on kattaus suomalaisen taiteen ja käsityön ilmentymiä. Rokokoosta uusklassiseen tai biedermayerista funktionalismiin... tilamme yhdistävät eri aikausien tyylisuunnat saumattomasti yhteen.

Antiikkiliikkeemme varaston muodostavat salimme koriste-esineet ja huonekalut. Tiloihin kätkeytyy lukemattomia esineitä, jotka voit hankkia mukaasi. Tällä sivulla on muutamia poimintoja esineistämme.


Isännänkaappi vuodelta 1815
Isännänkaappi vuodelta 1815

Talomme isäntä on harrastanut ja harjoittanut ammattimaisesti antiikkikauppaa jo yli neljäkymmentä vuotta. Harrastus lähti liikkeelle talonpoikaisesineistä, suomalaisen puukäsityön mestariteoksista, jotka muovattiin taloon ja sen tyyliin sopiviksi. Useat talonpoikaisesineet on koristettu vuosiluvuilla ja merkinnöillä, jotka kertovat mutkattomasti esineen historiasta. Toisten kohdalla näin ei ole, mutta esineiden pienet erot paljastavat monesti paljon niiden alkuperästä. Kukin talonpoikaisesine on tehty kestävään käyttöön. Tämä näkyy meillä myös käsin kosketeltavasti, sillä useat käyttökalusteistamme ovat vuosisatoja ikääntyneitä talonpoikaishuonekaluja.

Salimme seinät on koristeltu taiteella eri aikakausilta. Maalaukset ovat usein historia-aiheisia. Keräämme myös ajoittain joitan paikallisten taiteilijoiden töitä myytäväksi ja näytteille asetettavaksi.

Rabbe Enckellin maalaus v. 1948

Keräily ja pienantiikki on ollut isännän toinen intohimo. Keräily on huipentunut sortokausista vaaran vuosiin -näyttelyyn mutta monet keräilyesineistä ovat myös kaupan. Esineinä esillä on suomalaista designia, kuten Wirkkalaa ja Sarpanevaa, sekä laaja kokoelma militariaa. 

Koristeltu tupakkarasia 1800-luvulta
Koristeltu tupakkarasia 1800-luvulta

Pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan suosimaan vanhoja käyttöesineitä, uudempien lyhytikäisten tuotteiden sijaan. Perinteisyys on vahva arvomme, mutta pyrimme myös uudistumaan ajan mukana.

Tervetuloa tutustumaan esineistöömme. Vastaamme aina mielellämme kysymyksiin ja laajennamme kokoelmiamme jatkuvasti.