Pettu-Eerikki – Maaseutumatkailuyritys ja ravintola Kankaanpään Venesjärvellä

Me pidämme perinteistä. Me myös toteutamme perinteitä omalla tavallamme. Pettu-Eerikki on luonnonläheinen elämyskohde, jossa voit nauttia antiikista ja taiteesta syödessäsi aitoja kotiruokia tai modernimpia lautasannoksiamme. Meillä järjestät unohtumattomat juhlasi, voit ratsastaa ja majoittua... ja maistella omasta pellosta saadusta viljasta tehtyä arinaruisleipää.

Toivotamme teidät tervetulleiksi tutustumaan Pettu-Eerikin luonnolliseen maailmaan, joka hurmaa erilaisuudellaan.

Antiikkiliike ja yksilöllisyyteen erikoistunut ravintola

Ravintola Pettu-Eerikin toiminta alkoi 1994 porintiestä erkanevalla venestiellä. Tiloissamme on koko historiamme ajan toiminut myös antiikkiliike Antiiliikkeen myötä jäi intohimo vanhoihin kalusteisiin ja historiallisesti merkittäviin esineisiin. Näin olemme mahdollisuuksien mukaan olemme sitoneet Pohjois-Satakunnan alueen ja koko Suomen historian tiiviiksi osaksi tilojamme, erityisesti Sortokausista vaaran vuosiin-näyttelyyn. Kankaanpään Niinisalo on yksi näyttelyn merkittävimmistä tapahtumapaikoista. Näyttelyssä on materiaalia laidasta laitaan, Turun Tarkk'ampujapataljoonan asepuvuista yhteen varhaisimmista pajatsoista ja edelleen vuosisadan puolenvälin suurten tapahtumien paikalliseen uutisoimiseen. Olemme myös digitoineet suuren määrän vanhoja paikallisia valokuvia, joista osa on näyttelyssämme näytillä.Sortokauden merkki

Tarkkasilmäinen kävijä löytää kalusteistamme paljon äärimmäisen mielenkiintoisia yksittäisiä esineitä, vaikkapa aidosta Mannerheimin sodanaikaisesta lakista sepän puupainoihin 1700 -luvulta. Pihallamme seisoo lähes kaksisataa vuotta vanha savupirtti, jossa on työvälineitä useammallekin maatilalle. Sisustuksemme on varmasti ainutlaatuinen ja maulla valmisteltu. Ravintolatiloissamme kaikki esineet ovat myös myytävänä, joten kysy rohkeasti esineistä ja niiden historiasta.

Alusta saakka olemme tarjonneet talon oman leipomon leipää. Vanhasta juuresta torstaisin leivottu ruis- ja kakko ovat maistuneet jo yli kaksikymmentä vuotta.

Menneisyydestään tulee olla ylpeä, mutta siitä tulee myös oppia.

Perinteisesti, mutta aina kehittyen – Pidot ja ruokapalvelu

Perinteisyys kulkee aina mukanamme. Pyrimme silti olemaan innovatiivinen ja tarjoamaan asiakkaillemme jotain uutta. Siispä olemme järjestäneet vuosien saatossa kymmeniä keskiaikaisia pitoja ruokailuun yhdistettyine näytelmineen ja käyttäneet hyödyksi Venesjärven järvimaiseman parhaita puolia. Voit lähteä ratsaille ja makkaranpaistoon laavullemme tai suureen järvi- tai avantosaunaan illanviettoon.Leipomo

ravintolatilamme

Ravintola Kokoukset ja yritystilaisuudet Ratsastus Näyttely Juhlapalvelu